Uličnica - Benková, Jana slovenská autorka 1970 (IKAR, a. s., 2016)
Svetlana sa zahráva s osudom - za každú cenu chce pomstiť smrť svojich rodičov. Verí v spravodlivosť, ale netuší, aký rafinovaný a veľký súper na ňu čaká. Dlho pripravovaná vendeta sa končí fiaskom. Teraz už striehne smrť aj na Svetlanu. Na úteku pred dôsledkami skončí úplne na dne v cudzom meste, na ulici v spoločnosti žobrákov a holubov. Vystrašené dievča bez prostriedkov napokon prijme miesto striptérky vo viedenskom nočnom klube. Stane sa hviezdou nočného života rakúskej metropoly a dúfa, že konečne našla svoje šťastie... Lenže život jej ho nedaruje len tak a Svetlana zrazu stojí pred osudovou voľbou - láska alebo sloboda?