Temné piesky 1/2 - Bryndza, Robert anglický autor krimi, žijúci na Slovensku 15. januára 1979; Gális, Vladislav (Bratislava Lindeni - Albatros Media Slovakia s.r.o., 2020)
Hmlový fantóm, ktorý vraždí ľudí, je vraj len miestny mýtus. Jedno dievča sa však presvedčí o opaku.
Profesorku kriminológie Kate Marshallovú čaká počas potápačskej výpravy so synom šokujúci objav: v hlbinách priehrady Temné piesky nájdu zachytenú mŕtvolu mladého chlapca. Polícia príliš rýchlo usúdi, že sa utopil bez cudzieho zavinenia. Kate má iný názor a sleduje stopy, ktoré ju zavedú k zlovestnému odhaleniu.
Je to ďalšie v rade záhadných úmrtí a zmiznutí, ktoré súvisia s okolitými slatinami a s mýtickým fantómom, čo vraj striehne v hustej hmle. Keď zmizne profesorka, ktorá skúma pôvod miestnych legiend, Kate a jej spolupracovník Tristan Harper musia bleskovo konať. Záhadný sériový vrah, po ktorom Kate a Tristan pátrajú, však nie je jediný, kto má pred nimi náskok. Aj niekomu ďalšiemu veľmi záleží na tom, aby sa tajomstvá Temných pieskov nikdy nevynorili z hlbín zabudnutia.
Keywords: Kate Marshallová; anglická literatúra; kriminálne romány