V mene krvi - Frankl, Peter slovenský autor beletristických i odborných publikácií, zameraných predovšetkým na históriu Židov na Slovensku 1947 (Žilina Artis Omnis, 2016)
Román V MENE KRVI je ságou židovskej rodiny Schwarzovcov, ktorá na pozadí historických súvislostí v priebehu niekoľkých storočí zachytáva okamihy, ovplyvňujúce životy jej príslušníkov. Košatý príbeh je plný dramatických zvratov, nádejí a sklamaní, úspechov či pádov, šťastných i tragických osudov jednotlivých protagonistov od druhej polovice 17. storočia do medzivojnového obdobia 20. storočia v rámci stredoeurópskeho priestoru. Pod vplyvom okolností boli Schwarzovci z generácie na generáciu nútení hľadať miesto na pokojný život vždy v nových lokalitách vtedajšej monarchie, no odchody a úteky im riešenie nepriniesli. Rodinné putovanie sa uzavrelo až tam, kde pred dávnymi rokmi začalo: v Palestíne.
Keywords: slovenská literatúra; historické romány; rodinná sága -- 17. - 20. stor; Židia; súčasný slovenský autor