Krok do tmy - Rákay, Anton slovenský autor - lekár 15. mája 1925 - 27. júla 2013 (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2017)
Mŕtvola ženy, ktorú našli v násype na stavbe diaľnice, je zjavne len jedným ohnivkom zlovestného reťazca vrážd. Kto je páchateľom a aké sú jeho pohnútky? To je jedna línia príbehu. V tej druhej dôverne nazrieme do vnútra úbohej, chorej duše, ktorá úporne bojuje so svojimi démonmi... Postupne pribúdajú kamienky do mozaiky, na jednej strane policajné vyšetrovanie série brutálnych vrážd, na strane druhej strhujúca retrospektíva boľavého života... Ako sa z mysliaceho, cítiaceho človeka môže stať vraždiaca beštia? Ako vlastne prežíva svoju vlastnú brutalitu? ... A kde sa obe línie príbehu stretnú? Kto bude ďalšia obeť? Dozviete sa v knihe, aká sa číta na jeden dúšok.