Nepokojný muž. 10. - Mankell, Henning švédsky autor krimi 3. februára 1948 - 5. októbra 2015 (Severský triler, 2010)
V zime 2008 počas svojej každodennej prechádzky vysoký námorný dôstojník vo výslužbe Håkan von Enke zmizne. Detektív Wallander sa vydáva na stopu páchateľa. Nitky hľadania ho vedú do minulosti, do čias studenej vojny, pôsobenia pravicových extrémistov a nájomných vrahov z východnej Európy. Zdá sa, že sa dostal na stopu veľkého tajomstva.