Nedaj sa! : 2. - Rowellová, Rainbow americká autorka 24. februára 1973 (YOLI, 2016)
Simon Snow je ten najhorší vyvolený, aký sa kedy objavil. Prinajmenšom to tvrdí jeho spolubývajúci Baz. Baz je síce zlý upír a totálny idiot, no v tomto má zrejme pravdu. Simon v podstate nevie pracovať s prútikom a pomerne často sa mu podarí niečo zapáliť. Jeho mentor sa mu vyhýba, frajerka sa s ním rozišla, po svete pobehuje netvor so Simonovou tvárou a požiera mágiu. Baz by mal z toho všetkého veľkú radosť, no hoci mal spolu so Simonom nastúpiť do posledného ročníka Watfordskej školy mágie, Simonov úhlavný nepriateľ sa ani neobťažoval ukázať. Nedaj sa je príbeh o duchoch, o láske a o jednej záhade. Je v ňom zhruba toľko bozkávania a rozprávania ako v priemernom príbehu od Rainbow Rowellovej, no oveľa viac netvorov, na svoje si prídu aj fanúšikovia Harryho Pottera.