Štyri sestry - McCulloughová, Colleen austrálska autorka 1. júna 1937 - 29. januára 2015; Horná, Beata (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2015)
Posledný román autorky bestselleru Vtáky v tŕní. Pútavá romantická sága, odohrávajúca sa v Austrálii v 20. rokoch minulého storočia, zachytáva osudy dvoch párov dvojčiat. Edda a Grace, Tufts a Kitty - to sú štyri sestry, dcéry reverenda Latimera z mestečka Corunda. Všetky štyri sú krásne, bystré a ambiciózne, musia však čeliť predsudkom, čo vládnu vo vtedajšej spoločnosti. Ich život sa od základov zmení, keď sa v miestnej nemocnici zamestnajú ako ošetrovateľky a zapoja sa do programu pre diplomované zdravotné sestry. A hoci prežívajú turbulentné časy, ako aj osobné vzostupy a pády, ich sesterské puto zostáva stále rovnako silné.
Keywords: austrálska literatúra; historické romány; rodinná sága; príbehy o láske