Na hranicích nadace : 4. - Asimov, Isaac americký autor 2. januára 1920 - 6. apríla 1992 (Argo Triton, 2011)
Románový cyklus Nadace od Isaaka Asimova je jedním z mistrovských děl žánru science fiction a zcela neopakovatelnou směsí přímočarého děje, odvážných idejí a rozsáhlého popisu fiktivního světa, která dosud nebyla překonána. Jde o mimořádné dílo, jež zachycuje snahu skupiny odvážných mužů a žen o zachování lidstva a lidství navzdory záplavě barbarství a válek.