Strážni anjeli - Grisham, John americký autor románov z právnického prostredia 8. februára 1955 (IKAR, a. s., 2020)
V malom floridskom meste Seabrook zastrelili mladého právnika Keitha Russa, keď večer pracoval pri svojom stole. Vrah nezanechal stopy. Nebolo svedkov ani motívu. Polícia však čoskoro začala podozrievať mladého černocha Quincyho Millera, bývalého klienta Keitha Russa. Quincyho postavili pred súd a odsúdili na doživotie. Dvadsaťdva rokov bol vo väzení a trval na svojej nevine. Nikto ho však nepočúval. Nemal právnika, nikoho, kto by mu pomohol. Po rokoch napíše list malej neziskovej organizácii Guardian Ministries, ktorú vedie Cullen Post, právnik a súčasne episkopálny kňaz. Guardian Ministries sa venuje iba špecifickým prípadom nespravodlivo odsúdených väzňov. Cullen Post cestuje po celej Amerike, bojuje za obete justičných omylov a stará sa o klientov, na ktorých systém zabudol. Prípad Quincyho Millera je trochu odlišný. Keitha Russa zavraždili mocní bezohľadní ľudia a tí nechcú, aby sa Quincy dostal na slobodu. Pred dvadsiatimi dvoma rokmi zabili jedného právnika a bez váhania by sa zbavili aj ďalšieho. John Grisham vo svojom novom románe, ktorý sa okamžite umiestnil na prvom mieste v rebríčku bestsellerov New York Times, prináša čitateľom klasický právnický triler - a ešte čosi navyše.