Vyššia spravodlivosť - Hjorth, Michael švédsky autor krimi 13. mája 1963; Rosenfeldt, Hans švédsky autor krimi 13. júla 1964 (Ikar, 2019)
Policajný psychológ Sebastian Bergman sa pomaly vyrovnáva s myšlienkou, že jeho spolupráca s oddelením vrážd sa končí, a vracia sa k prednášaniu. Nie však nadlho. Bergmanova dcéra Vanja sa zamestná v Uppsale ako kriminalistka a pustí sa do vyšetrovania série znásilnení. Prípady vyvolajú vlnu strachu, páchateľ napadá ženy odzadu, injekčnou striekačkou im vpichne uspávaciu látku a na hlavu im navlečie vrece. Keď jednu z obetí nájdu mŕtvu, ukáže sa, že polícia nemá do činenia len so sériovým násilníkom, ale aj s vrahom. K prípadu povolajú Sebastiana Bergmana a ten sa spolu s kolegami, utápajúcimi sa vo vlastných problémoch a sporoch, púšťa do vyšetrovania. Indície naznačujú, že páchateľ si obete nevyberá náhodne. Čo ich však spája? A prečo je viacerým proti srsti, aby pravda vyšla najavo? Vyššia spravodlivosť je šiestym pokračovaním úspešnej série o policajnom psychológovi Sebastianovi Bergmanovi a jeho tíme z Riksmordu.