Prešporské srdce - Slanička, Michal slovenský autor 1980 (Motýľ, 2020)
Dve rozdielne mestá, dva (na prvý pohľad) rozdielne príbehy. Prešporok a Kassa odhaľujú najväčší príbeh lásky druhej polovice 19. storočia.