Škandalózny vojvoda. 1. - Foleyová, Gaelen americká autorka 16. novembra 1973 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2020)
Gaelen Foley, populárna autorka historických romancí, sa už roky teší veľkej obľube aj u slovenských čitateľov. Po úspešnej trilógii Ostrov Ascencion sme tentoraz pre nich pripravili úvodnú novelu a prvý diel najnovšej regentskej série s názvom Moonlight Square. Po tom, čo sa v úvodnej novele zoznámime s Gableom a Trinny, ktorých osud zvedie dohromady jednej mesačnej noci, prichádza na rad hľadanie lásky ich priateľov Jasona a Felicity v románe Škandalózny vojvoda. Zvodca Jason Hawthorne, vojvoda Netherford, si nikdy nevšímal mladšiu sestru svojho najlepšieho priateľa, ba čo viac, pred šiestimi rokmi jej dal jasne najavo, že medzi nimi nikdy nič nebude. Má rád voľnosť, lenže postupne si uvedomí, že telesné pôžitky sa mu už prejedli. Keď ho jedného dňa v Londýne vyhľadá Felicity Carvelová, je z nej krásna zrelá žena. Nedávno zdedila slušný majetok, a tak sa o ňu zaujímajú rôzni muži. Jason si uvedomí, že ju musí pred lovcami vena chrániť, kým sa z cudziny nevráti jej brat. Felicity je nútená prijať jeho ochranu, navyše ich to k sebe čoraz väčšmi ťahá. A tak si mladá žena povie, že Jasona získa len pre seba. Zahráva sa s ohňom, no dúfa, že tentoraz jej škandalózny vojvoda podľahne...