Tajomný vojvoda 2. - Foleyová, Gaelen americká autorka 16. novembra 1973; Ghaniová, Miriam (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2020)
Po románe Škandalózny vojvoda pokračuje najnovšia regentská séria Moonlight Square z pera populárnej Gaelen Foleyovej ďalšou časťou s názvom Tajomný vojvoda - očarujúcim romantickým príbehom plným nebezpečných tajomstiev a zamlčaných právd, ale aj osudovej príťažlivosti a horúcej vášne.
Krásna lady Serena Parkerová tuší, že jej život je založený na klamstve. V minulosti sa totiž udialo čosi, čo jej príbuzní zamlčali. Na svete je len jediný človek, ktorý by jej mohol odhaliť pravdu. Ibaže za akú cenu?
Napriek obavám sa Serena rozhodne, že sa s ním stretne. Tajomný Azrael, vojvoda z Rivenwoodu, býva tak ako ona na Moonlight Square, no na rozdiel od nej žije v ústraní - nechodí do spoločnosti, na bály ani na iné spoločenské podujatia. Tento bohatý, mimoriadne príťažlivý muž Serenu očarí tak, ako to vôbec nečakala. Spočiatku jej odmieta prezradiť tajomstvo týkajúce sa minulosti jej rodiny, ale mladá žena ho napokon presvedčí. A keď sa dozvie pravdu, celý jej život sa obráti hore nohami...
Keywords: Moonlight Square; americká literatúra; historické romány; romance