Temný vojvoda. 4. - Foleyová, Gaelen americká autorka 16. novembra 1973 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2021)
Moonlight Square – obľúbená regentská séria z pera jedinečnej Gaelen Foleyovej – vrcholí štvrtou časťou s názvom Temný vojvoda. Začítajte sa do očarujúceho príbehu plného lásky a horúcej vášne, ale i napínavých dobrodružstiev. Lady Portia Tennesleyová odjakživa snívala o manželstve z lásky, no keď jej vyvolený Joel Clayton záhadne zmizne, napokon voľky-nevoľky súhlasí s dohodnutým zväzkom s bohatým vojvodom z Fountainhurstu. Lucas Wakeford, vojvoda z Fountainhurstu, vedie dvojitý život. Londýnska smotánka ho pozná ako čudáckeho, utiahnutého šľachtica, zatiaľ čo v podsvetí si vybudoval rešpekt ako spravodlivý lúpežník Silversmoke, ktorého sa bojí nejeden kriminálnik. Jeho postavenie vo vyššej spoločnosti si vyžaduje, aby mal manželku, čo mu porodí pokračovateľov rodu, a zdá sa, že elegantná a urodzená Portia Tennesleyová je na túto úlohu ako stvorená. Na jeho veľké prekvapenie ho však Portia vyhľadá ako Silversmoka v jeho lúpežníckom brlohu a požiada ho, aby našiel jej strateného nápadníka. Česť mu nedovolí odmietnuť dámu v núdzi, a tak jej prisľúbi pomoc. Rýchlo si však uvedomí, že jeho snúbenica je oveľa odvážnejšia a zaujímavejšia, než si myslel, a rozhodne sa o ňu zabojovať…