Láska bez citu 6/1 - Baloghová, Mary anglicko-kanadská autorka 24. marca 1944; Chovanová, Tamara (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2017)
Ďalšia vynikajúca regentská romanca obľúbenej spisovateľky. Lucasa Kendricka, vojvodu Harndona, život naučil, že srdce je človeku iba na príťaž. Nielenže ho otec odvrhol a matka sa ho stránila, ale zradil ho i starší brat a odmietla snúbenica. A tak utiekol do Paríža, kde sa stal idolom mladých dám a miláčikom vyššej spoločnosti. Po desiatich rokoch ho osud prinútil vrátiť sa do Anglicka ľ stal sa hlavou rodiny, ktorá ho odmietla. Hoci sa netúži s nikým zblížiť, musí sa ujať zodpovednosti za mladších súrodencov, postarať sa o rodinný majetok aj o dediča. Vidina manželstva ho ani trochu neláka, až kým raz večer nezazrie v plesovej sále lady Annu Marlowovú...
Keywords: Georgianska séria; anglická literatúra; historické romány; romance