Chata pri jazere - Wilderová, Jasinda americká autorka; Horná, Beata (Bratislava Ikar, 2022)
Miesto, kde má láska druhú šancu.
Ubehol rok odvtedy, čo ho držala za ruku a povedala mu posledné zbohom. Od tej chvíle Nadiu ničí žiaľ za zosnulým manželom – spisovateľom Adrianom, ktorý bol jej životnou láskou. Prežíva zo dňa na deň, rozpoltená medzi potrebou zapamätať si každý detail ich spoločného života a snahou na všetko zabudnúť. Takmer nespí, neje a prázdnotu v sebe zapĺňa hektickou prácou. No posledný deň roka preruší jej samotu náhle zaklopanie na dvere. Nečakaný list od milovaného Adriana ju nabáda, aby splnila jeho posledné želanie. S kľúčom od chaty pri jazere sa vydáva na cestu, ktorá ju môže priviesť k novej šanci na šťastie. Ako v príbehu, ktorý pre ňu kedysi napísal sám Adrian.
Keywords: americká literatúra; spoločenské romány; príbehy o láske