Líška - Forsyth, Frederick anglický autor svetových politických bestsellerov 25. augusta 1938 (IKAR, a. s., 2019)
Väčšina zbraní funguje na pokyn človeka. Väčšinu zbraní vieme kontrolovať.Ale čo ak najnebezpečnejšia zbraň na svete nie je riadená strela ani utajená ponorka či počítačový program? Čo ak je to osemnásťročný mládenec s mimoriadnymi rozumovými schopnosťami, ktorý dokáže preniknúť do najsofistikovanejších bezpečnostných služieb na zemi a manipulovať so zbraňami tak, že sa obrátia proti samotným superveľmociam? Aká je jeho cena? A čo všetko by ste urobili, aby ste sa ho zmocnili? V trileri Líška ide o preteky s časom po celej zemeguli s cieľom nájsť a chytiť - alebo kryť a zachrániť - , aby sa zmenila rovnováha svetových mocností. Čokoľvek sa stane, Líška sa nesmie dostať do nesprávnych rúk, lebo môže prísť niečo, čo si nevieme ani predstaviť.