Temný plameň : 22. - Connelly, Michael americký autor krimi 21. júla 1956 (Top krimi, 2020)
Harry Bosch a detektívka LAPD Renée Ballardová opäť spoločne vyšetrujú jeden prípad, a to srdcovú záležitosť Boschovho bývalého policajného mentora, muža, vďaka ktorému sa Harry stal detektívom. Ten je už po smrti, no jeho žena Boschovi po pohrebe nechá vyšetrovací spis, ktorý si jej manžel zobral so sebou, keď pred dvadsiatimi rokmi odchádzal z LAPD - nevyriešenú vraždu problematického mladíka. No Harry onedlho narazí na otázku, z ktorej mrazí. Odniesol si jeho učiteľ ten spis, aby aj na dôchodku pokračoval vo vyšetrovaní, alebo chcel skôr zabezpečiť, aby ho nikto nikdy nevyšetril?