Pýcha a potešenie - Dayová, Sylvia americká autorka 11. marca 1973 (IKAR, a. s., 2014)
Byť bohatou dedičkou má aj svoje nevýhody a Eliza Martinová to veľmi dobre vie. Neustále ju obletujú lovci vena a falošní priatelia. Túžba po majetku dokonca doženie jedného snaživca k nezvyčajnému kroku. Pokúsi sa dostať Elizu pred oltár nekalým spôsobom. Ona sa však nedá zastrašiť a vytuší, čo sa skrýva za všetkými záhadnými nehodami. Rozhodne sa preto najať muža, ktorý sa zamieša medzi jej nápadníkov a odhalí vinníka. Mal by to byť niekto rozumný, kultivovaný, ale v prvom rade vynikajúci tanečník. Kto by uveril, že intelektuálka Eliza si napokon vyberie lovca zločincov Jaspera Bonda, svalnatého, príliš pekného a príliš nebezpečného. Kombinácia jej tvrdohlavosti a tajomnosti spôsobí, že Elizin plán Jaspera načisto pohltí. Spokojnosť klienta je preňho otázkou cti a dokazovať jej, že on je ten muž, ktorého naozaj potrebuje, mu spôsobuje skutočné potešenie.