Kľúč - Hughesová, Kathryn anglická autorka 1959 (Fortuna Libri, 2018)
V minulosti jednej ženy je kľúč v budúcnosti druhej ... Zdravotná sestra Ellen Crosbyová nastúpi do zamestnania v Ambergatskej nemocnici pre duševne chorých. Nevie, čo ju tam čaká, no je plná elánu, lebo im chce pomáhať. Keď spozná mladú ženu, ktorú do ústavu privezie otec, netuší, že čoskoro urobí rozhodnutie, ktoré navždy zmení ich životy. Sarah priťahuje opustený Ambergate. Pri jednom prieskume objaví kufor pacientky, ktorá tam prišla pred päťdesiatimi rokmi. Šokujúci obsah kufra, ktorého sa pol storočia nikto nedotkol, jej pomôže rozmotať zabudnutý príbeh o tragédii, stratenej láske a príležitosti napraviť dávnu krivdu.