Dračie zuby - Crichton, Michael americký autor 23. októbra 1942 - 4. novembra 2008 (Lindeni, 2022)
Objavy pravekých kostí. Rivalita na život a na smrť. Dobrodružstvo tvoriace dejiny. Objavy pravekých kostí. Rivalita na život a na smrť. Dobrodružstvo tvoriace dejiny. Píše sa rok 1876. Západ Spojených štátov amerických ešte stále obývajú indiánske kmene, no zlatá horúčka tam láka čoraz viac prisťahovalcov a s nimi pribúdajú nové mestá, kde vládnu drsné zákony Divokého západu. Do týchto nebezpečných končín sa vydáva dvojica paleontológov posadnutých hľadaním dinosaurích skamenelín, ktorí sa navzájom osočujú, špehujú a robia všetko pre to, aby predstihli svojho soka. Ich súperenie sa neskôr stane známe ako Vojna o kosti. V románe Dračie zuby spojil svetoznámy autor podrobne naštudované historické fakty so svojou bohatou fantáziou.