Posledná kvapka krvi - Matra, M. M. 1988 slovenský autor (M.M.Matra, 2021)
Na prvý pohľad obyčajného čašníka Filipa postretne v živote nečakaný osud. Neutíchajúca túžba po krvi ho donúti k ohavným činom, avšak s ušľachtilou myšlienkou. Zdá sa, že všetko smeruje k jasnému koncu s jediným cieľom, pred smrťou ešte uspokojiť svoje túžby. To ho však privedie k poznaniu pocitov o ktorých si myslel, že sú pre neho naveky stratené. Pochopí, že aj pokazený produkt, za ktorý sa považuje, dostane šancu milovať a byť milovaný. Láska sa ukáže byť dostatočne silnou, aby viedla súboj s narastajúcou temnotou v jeho mysli. Bude to ale stačiť? Na túto otázku nájde odpoveď v slede nečakaných udalostí, ktoré sa odohrajú po jeho prvej vražde. Všetko to vyvrcholí v neočakávaný záver plný dramatických zvratov a odhalení. Nakoniec pochopí, že v najväčšej tme žiaria hviezdy najjasnejšie.