Zabíjačka a iné rozkoše : 1. - Filan, Boris 30. júna 1949 slovenský autor, textár, dramaturg a cestovateľ (Slovart, 2019)
Čo si predstavíte pod názvom Zabíjačka a iné rozkoše? Plný stôl dobrôt? Zábavu, chute a vône? Boris Filan ich zasa namiešal neúrekom. Nedajú sa zjesť, ale ochutnať áno, aspoň prenesene. Rozprávanie o dokonalosti vajíčka, státí v radoch, strojopisovom prstoklade aj o džbáne, s ktorým sa chodí po pivo, až kým sa raz nerozbije. Akých je jeho sedem divov sveta? A čo by si zobral na opustený ostrov?Ak máte radi rozprávania Borisa Filana, opäť si prídete na svoje.