Polnoc má svoju moc - Quicková, Amanda americká autorka romantických románov, pseudonym Jayne Ann Krentzovej 28. marca 1948 (Ikar, 2008)
Keď sa Adam Hardesty, príslušník londýnskej smotánky, vyberie za špiritistkou Elizabeth Delmontovou, aby od nej získal denník objasňujúci jeho pôvod, nájde ju ležať mŕtvu v kaluži krvi. Žena má tvár prikrytú svadobným závojom, na prsiach má položenú smútočnú brošňu a vedľa nej ležia rozbité dámske hodinky, ktoré zastali presne o polnoci. Jednou z posledných, ktorí Elizabeth videli živú, je Caroline Fordycová, populárna autorka napínavých románov. Adam ju hneď v nasledujúci deň navštívi. Od tej chvíle začína sa ich spoločný príbeh hľadania strateného denníka plného vášne a nebezpečných tajomstiev...