Polnoc má svoju moc - Quicková, Amanda americká autorka romantických románov, pseudonym Jayne Ann Krentzovej 28. marca 1948; Takáčová, Libuša (Bratislava Ikar, 2008)
Keď sa Adam Hardesty, príslušník londýnskej smotánky, vyberie za špiritistkou Elizabeth Delmontovou, aby od nej získal denník objasňujúci jeho pôvod, nájde ju ležať mŕtvu v kaluži krvi. Žena má tvár prikrytú svadobným závojom, na prsiach má položenú smútočnú brošňu a vedľa nej ležia rozbité dámske hodinky, ktoré zastali presne o polnoci. Jednou z posledných, ktorí Elizabeth videli živú, je Caroline Fordycová, populárna autorka napínavých románov. Adam ju hneď v nasledujúci deň navštívi. Od tej chvíle začína sa ich spoločný príbeh hľadania strateného denníka plného vášne a nebezpečných tajomstiev...
Keywords: americká literatúra; historické romány; romance