Záhada siedmich ciferníkov - Christie, Agatha anglická autorka detektívnych románov 15. septembra 1890 - 12. januára 1976 (Liber Novus d.o.o, 2015)
Keď sa po dvoch rokoch života v zahraničí lord Caterham vracia spolu so svojou dcérou Bundle Brentovou do rodinného sídla Chimneys, zasiahne ich správa o nešťastnej smrti mladíka, ktorý sa na ich usadlosti predávkoval liekmi na spanie. Banálna príhoda s tragickými následkami vzbudí Bundlein záujem. V dievčati skrsne podozrenie, že za zdanlivo náhodným úmrtím siedmich mladých ľudí sa skrýva premyslený zločin. Keď objaví list, ktorý napísal zosnulý v deň svojej smrti, presvedčí sa, že skutočne nešlo o samovraždu. Pri sledovaní stopy tajomných Siedmich ciferníkov sa zamotáva do čoraz spletitejšieho labyrintu medzinárodného zločineckého klanu, ktorého temné plány postupne vychádzajú na povrch. Nová obeť, prítomnosť starého známeho, starostu Battla a výrečného, vlastenecky založeného ministra Georga Lomaxa, naznačujú udalosti, ktoré budú mať zásadný význam pre osud celej krajiny. Zhromaždenie vo Wyvernskom opátstve je bohaté na udalosti : krádež tajnej vojenskej šifry, odhalenie skrytých nepriateľov a nečakaných prívržencov.