Pod povrchom - Čuperková Brezinská, Tatiana slovenská autorka 1980 (Evitovky, 2016)
Týka sa nás to všetkých. Lebo všetci žijeme v tejto dobe. Rýchlej. Nestíham, to je jedna z našich najčastejších odpovedí. Rýchlo, rýchlejšie... prirýchlo. Fungujeme v tempe, ktoré ledva zvláda naše telo a ktoré naša psychika stíha len tak tak. Alebo časom nestíha vôbec. Táto kniha je o epidémii nášho storočia. O krehkosti našich duší, našej psychiky, našich myšlienok. O tom, že panika, fóbia, depresie, či úzkosti sa týkajú nás všetkých. Lebo všetci žijeme v tejto dobe. Prirýchlej. Príbeh matky troch detí, ktorej život narušia nepoznané ataky úzkosti a paniky. Matky, ktorá zrazu nespoznáva sama seba a zisťuje, že jej regulérne "prepína".