Klamár - Čuperková Brezinská, Tatiana slovenská autorka 1980 (Bratislava EvitaPress, s.r.o., 2013)
Slepá láska vás môže pripraviť o ilúzie aj o celý majetok.
Po romantike z prvej knihy Tatiany Čuperkovej Nájdem si ťa v Ríme nezostalo skoro nič. Len na začiatku tohto príbehu to medzi Terezou a jej priateľom Martinom vyzerá idylicky. Podľa Terezy je to naozaj "ten pravý", dokonca mu sama po pár mesiacoch známosti navrhne, aby začali spolu bývať. Vo svojej zamilovanosti si odmieta pripustiť, že všetko financuje sama, že "ten pravý" sa neštíti ťahať z nej ďalšie a ďalšie peniaze, že v skutočnosti má obrovské dlhy, čudné známosti a hlavne - mimoriadne dobre vyvinutú schopnosť klamať.
Idyla sa rýchlo mení na zlý sen.
Keywords: slovenská literatúra; príbehy zo súčasnosti; príbehy zo života; súčasná slovenská autorka