Dementi - Banáš, Jozef slovenský autor, dramatik, diplomat a politik 27. septembra 1948 (IKAR, a. s., 2015)
Varovanie: Ak otvárate túto knihu s vedomím, že vám Jozef Banáš osočovaním konkrétnych ľudí zvýši ego, radšej ju hneď zatvorte. Jozef Banáš podáva dementi o stave Slovenskej republiky. Pod svoj nekompromisný skalpel si zobral všetky oblasti nášho verejného života. Svojským štýlom a ostrým vtipom rozpitváva typické vlastnosti Slovákov, ich problémy, komplexy, každodenný život aj politické kauzy v našej malebnej krajine. Text dopĺňajú nemenej vtipné a trefné fotografie. Dementi je určené všetkým ľuďom, ktorí sa dokážu na seba a svoje okolie pozrieť kriticky, ale zároveň s nadhľadom, pretože je viac než pravdepodobné, že sa v knihe nájdu tiež. Ak ste si obľúbili knihu Idioti v politike, zapáči(a) sa vám aj Dementi.