Keď láska zabíja - Macháčová, Adriana slovenská autorka 24. januára 1966 (Bratislava Ikar, 2017)
Denisu Jungovú zasiahla manželova nevera ako prudká živelná pohroma. So slovami – keď si myslíš, že život bezo mňa bude lepší, tak to skús – vyhodí Ivana nekompromisne z ich luxusného bytu. Následky ich rozchodu však nepredvídala. Iba ona sama vie, že silu len predstierala.
Ivan opustil rodinu a presťahoval sa k milenke Simone do malého bytu na sídlisku. Rozhodol sa od základov zmeniť svoj ustálený život, a tak sa hneď po rozvode znovu oženil. Lenže čaro tajnej lásky raz-dva spľaslo a opojenie mladou ženou vyprchalo. Ivan čoraz častejšie vyhľadáva bývalú manželku a stáva sa z neho pozorný otec. Simona to cíti. Trojlístok šťastie nenosí, pripomína si priateľkine slová, a rozhodne sa svoj vzťah brániť. Bojí sa, že Ivana stratí a raz sa vráti k Denise. Simoninu neistotu zvýši aj nečakaný zásah dominantnej svokry. Zdá sa, že jedinou nádejou ženy, ktorá si nepoznala rodičov, je získať si Ivanove deti. Simona verí, že takto preváži pomyselnú misku váh na svoju stranu. Do osudovej hry však nečakane vstúpi ďalšia žena...
Keywords: slovenská literatúra; príbehy zo života; súčasná slovenská autorka