Stačí si (ne)želať - Havelková, Silvia slovenská autorka 28. októbra 1974 (Mám talent, 2011)
Renáta je zrelá, energická, dobre vyzerajúca žena, ktorej sa podarilo vydobyť si silnú pozíciu vo firme. Trochu ju otravuje stereotyp pokojného manželstva v porovnaní s úspešným pracovným životom, v ktorom, ako inak, dominujú muži. Pokušenie je veľké! Aj pod vplyvom kamarátky Kamily sa rozhoduje, či zvedie mladého sympatického šéfa Dušana. S príchodom novej kolegyne sa však všetko začína komplikovať a spustí sa lavína udalostí – odrazu zistí, že jej manžela fascinujú plnšie ženy so zmyslom pre rodinu, že firemný kasanova nadovšetko miluje svoju ženu, že najkrajší muž, akého kedy stretla, je pre ženy nedostupný... Toto a všetko iné Renáta zaslepená pýchou a predstieranou dokonalosťou doteraz nevidela. Novela je malým prieskumom ženskej duše. Aj keď ide o príbeh určený prednostne ženám, práve vďaka irónii až sarkazmu hlavnej hrdinky a vtipným zápletkám si istotne nájde spokojných čitateľov aj medzi mužmi.