Príbeh nového priezviska. 2. - Ferrante, Elena pseudonym talianskej autorky 5. apríla 1943 (Pandora, 2016)
Druhá kniha z Neapolskej ságy začína vo chvíli, keď Elena spolu so svojou "geniálnou priateľkou" Lilou nechávajú za sebou svoje klaustrofobické dievčenstvo a vstupujú do sveta búrlivej mladej dospelosti, ktorú sprevádza láska, strata a zmätok. Na pozadí Neapola 60. a 70. rokov sa predtým nerozlučné priateľky vyberajú každá svojou cestou. Lila sa ako šestnásťročná vydala za bohatého Stefana Carraciho len, aby v svadobný večer zistila, že ju zradil, a tak ich manželstvo pochoval. Elena si naopak vybrala školu, netradičnejší spôsob, ako sa oslobodiť od dusivého života štvrti.