Bez stopy - Theilsová, Lone dánska autorka a novinárka 4. februára 1971; Žáková, Lucia (Bratislava IKAR, a. s., 2016)
Novinárke Nore Sandovej sa na polaroidových fotografiách, ktoré vypadli z obstarožného kufra, hneď čosi nezdalo. Potom si však spomenula - tie dievčatá, chovankyne detského domova, sa pred rokmi bez stopy stratili na trajekte z Kodane do Anglicka. A keď na kufri objavila ceduľku s menom anglického sériového vraha Billa Hixa, už jej nič viac nebolo treba. Dostane povolenie a pustí sa do vyšetrovania dávno zabudnutého prípadu. Myslí si, že napíše článok roka!
Keywords: dánska literatúra; kriminálne romány; severská krimi