Most na Belle Island - Klassenová, Julie americká autorka 1964 (i527.net s.r.o, 2020)
Mladý právnik Benjamin Booker sa po ponižujúcej prehre na súde rozhodne, že už nikdy neuverí krásnej žene. Dôjde však k vražde a starší spoločník ich firmy nie je spokojný s vyšetrovaním. Požiada preto Benjamina, aby celú vec preskúmal. Ten nadšene súhlasí, aby mohol aspoň na chvíľu opustiť Londýn. Dôkazy ho dovedú na malý ostrov na Temži, zahalený hmlou a tajomstvom. Čoskoro sa zaľúbi do hlavnej podozrivej - do ženy, ktorá tvrdí, že ostrov už desať rokov neopustila. Dá sa jej však veriť? Isabelle sa na ostrove Belle Island cíti v bezpečí a vedie plodný život, no strach jej nedovolí ho opustiť. Keď sa objaví pán Booker s novinkami, je šokovaná. Ostrov desať rokov neopustila, ale mala sen, v ktorom videla mŕtveho muža v jeho pracovni. Alebo to nebol sen ale spomienka? Bola na neho nahnevaná, ale jeho smrť si nikdy nepriala. Keď zomrie ďalší človek, dôkazy vedú priamo k Isabelle. Tá nevie, komu má veriť: peknému právnikovi alebo obdivovateľovi, alebo priateľom, ktorí prídu na ostrov? Nakoniec vysvitne, že každý z nich mal niečo proti mŕtvemu mužovi. A môže vlastne veriť svojej vlastnej mysli?