Odvážny plán : 2. - Camdenová, Elizabeth americká autorka 1948 (i527, 2021)
Ako biochemička pôsobiaca začiatkom dvadsiateho storočia v New Yorku doktorka Rosalinda Wernerová zasvätila svoj život križiackej výprave proti chorobám prenášaným vodou. Patrí k priekopníkom novej prelomovej technológie, ktorá zmení spôsob dodávania vody do každej domácnosti v meste – ale iba vtedy, ak sa jej podarí presvedčiť ľudí o zmysle svojej práce. Nedávno vymenovaný komisár Newyorskej vodnej správy Nicholas Drake veľmi pochybuje o Rosalinde a metódach, ktoré používa tím jej spolupracovníkov. Keď sa s ňou počas súdneho sporu dostane do priamej konfrontácie, je zaskočený svojou reakciou na pôvabnú vedkyňu. Aj keď Rosalinda a Nick vedú súkromnú vojnu proti náklonnosti, ktorú k sebe cítia, pevne stoja na opačných stranách v bitke, ktorá neovplyvní iba ich životy. Keď verejné pobúrenie vzrastie a Rosalinda sa stane terčom neznámeho nepriateľa, obaja súperi si uvedomia, že v hre je oveľa viac, než sa im kedy snívalo.