Zúfalá nádej. 3. - Camdenová, Elizabeth americká autorka 1948 (i527.net, 2022)
Za odmeraným správaním Eloisy Drakeovej sa skrýva búrlivá minulosť, ktorú konečne nechala za sebou – alebo si to aspoň myslí. Ako geniálna matematička sa stane úspešnou účtovníčkou najväčšieho stavebného projektu, ktorý začnú realizovať v roku 1908 v New Yorku. Čoskoro však zdesená zistí, že nová práca ju znovu privedie do cesty mužovi, ktorý je zodpovedný za najhlbší smútok, aký kedy zažila. Alex Duval je starosta mesta, ktoré sa chystajú vymazať z mapy. Štát má v úmysle zaplaviť celé údolie, v ktorom sa nachádza aj jeho dom, aby v ňom mohol vybudovať novú vodnú nádrž, a ohromený Alex zistí, že v tíme poverenom demolačnými prácami pracuje aj žena, ktorú kedysi miloval. Zatiaľ čo sa svet okolo neho rozpadá, Alex vymyslí riskantný plán na záchranu svojho mesta – na jeho úspešnú realizáciu však potrebuje Eloisinu pomoc. Alex sa rozhodne získať späť ženu, o ktorej si myslel, že ju navždy stratil, ale ani ich vynaliezavosť možno nebude stačiť na včasné prekonanie všetkých prekážok, ktoré im stoja v ceste.