Vražda v Orient exprese - Christie, Agatha anglická autorka detektívnych románov 15. septembra 1890 - 12. januára 1976 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2017)
Vynikajúca detektívka z roku 1934 patrí k tomu najlepšiemu, čo slávna anglická autorka napísala. Orient expres plný cestujúcich, medzi ktorými je aj Hercule Poirot, vyráža na trojdňovú púť naprieč Európou. Uprostred noci vlak náhle zastane, lebo železničnú trať zablokovali snehové záveje. Poirot sa ráno dozvie, že jeden z cestujúcich - americký milionár Ratchett - je mŕtvy. Ktosi ho v spánku dobodal. Slávny detektív sa ujíma vyšetrovania zložitého prípadu, ako stvoreného pre jeho malé sivé bunky...