Debna - Läckbergová, Camilla švédska autorka 30. augusta 1974; Fexeus, Henrik švédsky mentalista, autor a televízny moderátor 29. septembra 1971 (Slovart, 2022)
Keď sa v kúzelníckej debne prebodnutej mečmi nájde mŕtvola mladej ženy, polícia si kladie otázku, či ide o nevydarený trik, alebo beštiálnu vraždu. Kriminalistka Mina Dabiriová požiada o pomoc mentalistu Vincenta Waldera, odborníka na reč tela a iluzionistu. Po náleze rímskej číslice na tele obete odhalia spojitosť s inými vraždami a pochopia, že pátrajú po sériovom vrahovi, ktorého treba odhaliť, skôr ako pribudnú ďalšie obete.