Búrková sestra 2. Príbeh Ally - Rileyová, Lucinda írska autorka 16. februára 1965 - 11. júna 2021 prvé romány písala pod rodným menom Lucinda Edmondsová; Kočanová, Mária (Tatran Bratislava, 2020)
Strhujúci druhý diel historicko-romantickej série o neuveriteľných osudoch nevlastných sestier Maie, Ally, Star, Cece, Tiggy, Electry a Meropé vychádza z mytologického príbehu o Plejádach, siedmich sestrách, ktoré Zeus umiestnil na oblohu v podobe žiarivej hviezdokopy.
Druhá sestra Ally D´Applièse sa pripravuje na jedny z najnebezpečnejších jachtárskych pretekov, keď dostane správu, že náhle zomrel jej adoptívny otec. Ponáhľa sa do rodinného sídla na brehu Ženevského jazera, kde sa dozvie, že otec – záhadný miliardár zanechal každej dcére vzrušujúci kľúč k tajomstvu jej skutočnému pôvodu. Ally spočiatku vlastne ani netúži pátrať po svojom pôvode, pretože sa prvý raz v živote skutočne zaľúbila. Jej lásku k Theovi však poznačí tragická udalosť. Skôr zo smútku a zúfalstva sa rozhodne ísť po stopách svojich predkov, ktoré ju zavedú do Nórska. Tam Ally začne objavovať svoje korene a zistí, že jej príbeh nepochybne súvisí s mladou neznámou speváčkou Annou Landvikovou, ktorá pred vyše sto rokmi spievala na premiére Peera Gynta ikonické skladby nórskeho skladateľa Edvarda Griega.
Keywords: Sedem sestier; anglická literatúra; spoločenské romány; príbehy zo života; príbehy o láske; rodinná sága