Boží bojovníci 2. - Sapkowski, Andrzej poľský autor 21. júna 1948 (Lindeni, 2020)
Boží bojovníci sú druhý diel historicko-fantastickej série Husitská trilógia od najúspešnejšieho poľského autora súčasnosti Andrzeja Sapkowského. Roku Pána 1427 sa husitskí heretici usadili v Prahe, odkiaľ pokračujú v boji proti mocným silám Rímskeho pápeža. Nie je to len odboj proti duchovenstvu, ale aj proti šľachte, ktorá sa neváha postaviť do šíkov za cirkev. Husitskí velitelia musia vzkriesiť dávnu sieť špehov, aby sa dokázali pripraviť na nadchádzajúci boj o Sliezsko. Vojna však čoraz rýchlejšie pohlcuje srdce Európy. Hrôzy vojny udupávajú Reinmarove sny aj svetonázor. Pustil sa totiž do nebezpečnej hry, na ktorej konci chce dosiahnuť svoju odvetu. Lenže osud má s ním iné plány a Reinmar sa bude musieť rozhodnúť medzi vecou, za ktorú bojuje, a láskou, ktorá ho ženie vpred.