Všetko, čo nechcem - Hrašková, Eva 1988 slovenská autorka (Bratislava Lindeni, 2021)
Dva sny, dva príbehy. A dve ženy, ktoré by si ich najradšej vymenili. Nina má tesne pred tridsiatkou a túži vycúvať zo vzťahu, ktorý ju dusí. Dve čiarky na tehotenskom teste ju stavajú pred najvážnejšie rozhodnutie jej života. Dokáže v dnešnom svete single matka s dieťaťom prežiť len z mizerného rodičovského príspevku? Floristka Liana sa vysnívaných dvoch čiarok nikdy nedočká. Tvári sa, že je nad vecou. Až kým jej manžel nepríde s uleteným nápadom, aby pohľadali ženu, ktorá im dieťatko vynosí. Lenže otázka prenájmu maternice, ktorá u nás nie je povolená, sa im dostáva pod kožu a ako prílivová vlna sa valí na ich psychiku aj vzťah. Nina a Liana až v tých najťažších životných situáciách zisťujú, že aj v tej najväčšej tme dokáže láska zrodiť svetlo nádeje, ak jej to sami dovolíme. Je však priateľstvo schopné prekonať najčistejšiu materinskú túžbu a sen o jej (ne)naplnení?
Vydalo vydavateľstvo Lindeni v spoločnosti Albatros Media Slovakia, s.r.o.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány; príbehy zo života; materstvo; súčasná slovenská autorka