Nevhodná nevesta. 3. - Featherová, Jane anglicko-americká autorka 1945 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2015)
Po otcovej smrti sa Alexandra Douglasová ocitla v nezávideniahodnej situácii, keďže všetok rodinný majetok pripadol bratancovi Stephenovi. Aby uživila seba i mladšiu sestru, musí si nájsť prácu. Preto keď Stephen uverejní oznam, že hľadá niekoho na katalogizovanie vzácnej knižnice v rodinnom sídle Combe Abbey, Alexandra nezaváha a v prestrojení sa uchádza o prácu knihovníčky. V tom čase zavíta do Combe Abbey aj Peregrine Sullivan. Záhadná knihovníčka s peknými sivými očami ho od prvej chvíle neodolateľne priťahuje... 1.časť: Dlhá cesta k oltáru 2.časť: Svadobná stávka 3.časť: Nevhodná nevesta