Túžba po láske - Hannahová, Kristin americká autorka 25. septembra 1960 (Slovenský spisovateľ, 2009)
Mladá knihovníčka Joy Candellarová sa prvý raz neteší na vianočné sviatky. Bude ich totiž tráviť sama, keďže sa nedávno sklamala v manželovi i vo vlastnej sestre a pomaly sa zmieruje so životom osamelej ženy. V posledný večer pred Vianocami však zatúži od všetkého utiecť a z náhleho popudu nasadne do lietadla, ktoré mieri do vidieckej oblasti na severozápade krajiny. Uprostred hlbokých lesov sa lietadlo zrúti a Joy iba zázrakom unikne smrti. Tento výnimočný zážitok v nej ešte väčšmi posilní rozhodnutie zmeniť svoj život. Daniel OShea sa po smrti bývalej ženy vráti do mestečka Rain Valley a sám vychováva šesťročného syna Bobbyho, pre ktorého to budú prvé Vianoce bez matky. Chlapec sa celkom uzatvoril do seba a obklopuje sa imaginárnymi priateľmi. Keď sa títo traja životom zranení ľudia stretnú, postupne sa medzi nimi vytvorí citové puto a s ním aj možnosť vybudovať novú rodinu. Pravda, najprv musia v sebe nájsť odvahu zbaviť sa prízrakov minulosti a vykročiť na cestu k spoločnej budúcnosti...