Nevzdávaj sa svojich snov - Woodová, Barbara americká autorka 30. januára 1947 (Slovenský spisovateľ, a.s, 2012)
Pútavá historická sága populárnej americkej spisovateľky. Hannah Conryová od detstva sníva, že sa stane lekárkou. V Anglicku 19. storočia je však medicína ženám nedostupná, a tak sa rozhodne stať pôrodnou asistentkou. Jej sľubne sa rozvíjajúcu prax preruší rodinná tragédia a pod hrozbou obžaloby zo zabitia je Hannah nútená opustiť Anglicko. Keď nasadne na loď do Melbourne, nemá ani tušenia, čo ju v novom svete čaká. Mladá a neskúsená dievčina napriek tomu dúfa, že v Austrálii začne odznova a bude môcť naplniť svoje životné poslanie.