Stále vládne mráz. 4. - Börjlindová, Cilla švédska autorka krimi 8. marca 1961; Börjlind, Rolf švédsky autor krimi 7. októbra 1943 (Svetový bestseller, 2017)
Jednej noci bezdomovkyňa Muriel natrafí v centre Štokholmu na plačúce dievčatko. Volá sa Folami, a podobne ako veľa iných detí, aj ona sem prišla na vlastnú päsť, úplne sama. Muriel ju odvedie na miesto, kde sama prechodne býva. Po nebezpečnom incidente sa tam však už neodvážia zostať, preto Muriel požiada o pomoc bývalého policajta a bezdomovca Toma Stiltona. V Smalande našli zahrabané telo zavraždeného chlapca. Komisárka Mette Olsäterová a jej tím posilnený mladou vyšetrovateľkou Oliviou Rönningovou sa rýchlo presunú na miesto hrozného nálezu, aby čím skôr vyriešili obludnú vraždu. Neďaleko nachádzajú dýku s nápisom, ktorý naznačuje, že chlapec sa stal obeťou rumunskej zločineckej organizácie. Stilton ponúka pomoc pri vyšetrovaní. Spolu s Oliviou ho vyšlú do Bukurešti, aby zistili čo najviac o chlapcovi aj možnom vrahovi. Keď sa začnú vypytovať a zbierať informácie, prídu na šokujúcu stopu ľ a sami sa ocitnú v ohrození života.