Učiteľkina voľba : 2. - Laddová, Sarah E. americká autorka 1978- (Slovenský spisovateľ, a.s, 2022)
Druhá časť očarujúcej regentskej trilógie Tajomstvá vresovísk z pera uznávanej americkej spisovateľky Sarah E. Laddovej vás opäť zavedie na malebný anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia. Patience Creightonová vždy snívala o veľkej láske, ale ten pravý nikdy neprišiel. Po otcovej smrti a bratovom odchode do Londýna nesie na pleciach všetku zodpovednosť za chod dievčenskej školy na panstve Rosemere. Majiteľ panstva William Sterling má povesť hazardného hráča a nemalé dlhy. Raz ho na vresoviskách surovo napadnú poskokovia jeho veriteľa a on sa celý dobitý uchýli do stajne k svojim podnájomníkom. Keď mu Patience ošetrí rany, William odmietne pobudnúť na Rosemere dlhšie, no jej krása a dobrota ho okúzlia. A rovnako aj on očarí ju... Krátko nato stajňa zhorí pri záhadnom požiari. William sa rozhodne postaviť novú, vďaka čomu trávi s Patience veľa času. Práve vtedy sa však vráti jej brat, aby prevzal vedenie školy, a privedie jej niekdajšieho nápadníka Ewana. A tak sa mladá učiteľka ocitá pred dilemou: Má si zvoliť život bez lásky so vzdelaným, no nudným Ewanom, alebo dúfať, že príťažlivý búrlivák William jej city opätuje a ich vzťah vydrží navždy?