Jedz, modli sa, miluj - Gilbertová, Elizabeth americká novinárka a autorka 18. júla 1969 (Tatran, 2010)
Krátko po tridsiatke mala Elizabeth Gilbertová všetko, po čom obvykle túži moderná Američanka - manžela, dom na vidieku, kariéru - ale namiesto pocitov šťastia a naplnenia sa jej zmocnil panický strach a zmätok. Táto múdra a strhujúca kniha je príbehom o tom, ako zanechala všetky tieto vonkajšie znaky úspešného života, aj o tom, čím ich nahradila. Po rozvode a zdrvujúcej depresii sa rozhodla preskúmať tri stránky svojho charakteru na scéne troch kultúr: v Taliansku hľadala pôžitok, v Indii zbožnosť a na indonézskom ostrove Bali rovnováhu medzi svetskými radosťami a božskou transcendenciou.