Vražda na zámku Styles - Christie, Agatha anglická autorka detektívnych románov 15. septembra 1890 - 12. januára 1976; Mikušová, Nina (Slovenský spisovateľ, a.s. Bratislava, 2014)
Vynikajúca detektívka legendárnej britskej spisovateľky, ktorou sa to v roku 1916 všetko začalo. Je to neuveriteľné, ale v slovenčine vychádza tento príbeh prvýkrát, takmer po sto rokoch od jeho napísania! Agatha Christie práve v tejto knihe predstavila čitateľom slávneho belgického detektíva Hercula Poirota, ktorý má prísť na to, kto zavraždil Emily Inglethorpovú a ako sa vrah dostal do zamknutej spálne.
Keywords: Hercule Poirot; anglická literatúra; kriminálne romány