Záhadný vikomt 3/2 - Featherová, Jane anglicko-americká autorka 1945; Ghaniová, Miriam (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2016)
Vzrušujúci ľúbostný príbeh z regentského Anglicka. Odkedy lady Hero Fanshawovej zomrel snúbenec, nezáleží jej na dobrej povesti ani na spoločenskej mienke. Keď jej brat počas revolúcie bez stopy zmizne v Paríži, odvážna dievčina sa ho vyberie hľadať. A keď jej náhoda privedie do cesty charizmatického Williama, vikomta zo St. Aubrey, vášnivo sa do tohto záhadného muža zaľúbi. William, napoly Angličan a napoly Francúz, sa denne zahráva so smrťou, aby z Francúzska zachránil šľachticov, ktorým hrozí gilotína. Po návrate do Londýna odmieta pokračovať v búrlivom vzťahu s Hero, keďže nechce riskovať jej dobrú povesť. Hero však stále vŕta v hlave, prečo ju William tak zrazu odvrhol, a rozhodne sa na vlastnú päsť odhaliť jeho tajomstvo z minulosti...
Keywords: Pasce; americká literatúra; historické romány; ľúbostné romány; romance