Niekto sa díva - Fieldingová, Joy kanadská autorka 18. marca 1945 (IKAR, a. s., 2015)
Inteligentná, dobre informovaná, húževnatá, metodická, vynachádzavá a diskrétna. Bailey Carpenterová, súkromná detektívka vo firme Holden, Cunningham a Kravitz. Bailey má všetko. Alebo aspoň mala - prácu súkromnej detektívky v špičkovej miamskej právnickej firme, luxusný byt v štýlovom mrakodrape v centre mesta, príťažlivého priateľa, obrovské dedičstvo. Zdanlivo idylický život. Lenže to bolo ešte predtým, než ju surovo prepadli a úplne stratila istotu. A keďže polícii sa nepodarilo toho násilníka chytiť a nemá nijaké stopy, Bailey sa nevie zbaviť pocitu, že niekto sleduje každý jej pohyb. Ani keď sa do jej bytu prisťahuje nevlastná sestra Claire a jej dcéra tínedžerka Jade, aby sa o ňu postarali, nepodarí sa im zbaviť ju stavov úzkosti. Bailey trpí nočnými morami a začne pozorovať svojich susedov cez silný ďalekohľad, najmä jedného nájomníka v budove oproti jej domu, tým je priam posadnutá. No zvláštne udalosti, ktorých je svedkom, len znásobujú jej obavy. Bojí sa o svoje duševné zdravie. Čo ak je to všetko len v jej hlave? Je stupňujúca sa paranoja symptómom traumy, ktorú prežila? Alebo sa niekto naozaj díva?